Početna stranica » ostali projekti

Donosimo jedan od primjera kreativnog korištenja urbanih dvorišta!

Na Krešimirovu trgu 3, u čarobnom zelenom ambijentu dvorišta skrivenog od gradske vreve, nalazi se atelijer renomiranog fotografa Željka Koprolčeca, kojeg autor svake godine otvara za javna kulturno-umjetnička druženja i događanja.

Susreti i razmjena znanja i iskustava po atelijerima nekada su bili sastavni dio bogatog i živahnog društvenog života Zagreba, u kojima su se sastajali umjetnici različitih provenijencija, stručnjaci i amateri, ali i zaljubljenici u umjetnost i znatiželjnici.

Izostanak sličnih inicijativa, ali i razmjene profesionalnih iskustava među fotografima, potaknuli su Koprolčeca da otvori vrata svojeg dvorišnog atelijera, i fotografske izložbe upotpuni s drugim poslasticama, poput glazbenih koncerata, video projekcija, dramskih izvedbi itd.

Zavirite u zagrebačka dvorišta, galerijski prostori nalaze se na najzačudnijim mjestima!

Željko Koprolčec specijalizirao je reklamnu fotografiju radom u vodećim studijima u Francuskoj, Njemačkoj i Italiji. Po povratku u Zagreb krajem 70-tih afirmira svoj foto studio na Trgu Petra Krešimira i postaje suradnik naših poznatih tvrtki i reklamnih agencija (Coca-cola, Radgonska Penina, Nivea, Kraš, Pliva, INA, Zepter, Jamnica, Mura, Varteks, Croatia Records, Ledo, Diners, Dukat, Podravka, Hrvatski vinari…Stalni suradnik u agencijama; McCann Ericsson, Grey Hrvatska, Digitel, Imago, BBDO, K&K, SRT… . ) Dobitnik je više nacionalnih i međunarodnih priznanja i nagrada, među ostalim 2015. godine Zlatne plakete časopisa Graphis za najbolji politički plakat. U njujorškoj MOMA-i nalaze se radovi Mirka Ilića s fotografijama Željka Koprolčeca. Član je ULUPUH-a i HZSU-a.