Početna stranica » Urban Toys

Urban toys // Urbane igračke

Socijalne interaktivne „skulpture“ velikog formata, postavljene po začudnim punktovima grada, postaju „alibi“ za stvaranje socijalnih relacija i poziv na društvenu igru, interakciju i akciju. Eksplozija boja provocira i privlači pozornost, razmjenu i svijest o javnim i zajedničkim prostorima. Prisutna je taktika gerilskog izlaganja, interaktivni procesi ustupaju mjesto strahu od boja, a upravo se ekspresivni kolorit koristeći upravo boje kao kontrast gradskom sivilu, koridoru nesvjesnog.

Urbane igračke postaju lakmus papir za društvene procese. Potiču na reartikulaciju odnosa prema prostornosti i prostorima socijalizacije, uloge umjetnosti, kulture te kanona izlaganja. Istovremeno, urbane igračke izazivaju kontradiktornu komunikaciju na društvenim mrežama i donose dinamiziranu reprezentaciju grada za slučajne prolaznike i posjetitelje iz drugih zemalja. Urbane igračke su socijalna mutacija, medijacija, aktivatori.

Socijalne skulpture Urban Toys započele su svoj život kroz Projekt Ilica: Readymade, koji za cilj ima oživjeti društveni život jedne urbane mikrolokacije, promisliti njezine socijalne strukture i poboljšanje kvalitete života u zajednici koristeći umjetničke i kulturne društvene prakse. Cilj predimenzioniranih skulptura Battiste Ilića ujedno je i ukazati na postindustrijsku devastaciju urbanih sredina te poziv na angažirano djelovanje.

<a class="et_pb_button et_pb_button_6 et_pb_module et_pb_bg_layout_dark" href="https://projektilica.com/prodajni-partneri/"><span style="vertical-align:top; font-size:16px;">prodajni partneri</span>   <img src="https://projektilica.com/wp-content/uploads/2018/04/mastercard-1.png"></a>